Chocolate pomegranate Yeast Cupcake (کاپ کیک شکلاتی با استفاده ازمخمر( با تزئین بستنی و دانه های انار

My version recipe for Chocolate Cupcake by using Yeast,

I am going to use 500 gr Vanilla Ice cream and one sour/sweet pomegranate seeds as for frosting.

Ingredients for 12 cupcakes :

  • 150 gr all purpose flour (1 1/2 cup)
  • 100 gr unsalted butter (or olive oil)
  • 150 gr sugar (3/4 cup)
  • 100 gr dark chocolate
  • 3 eggs
  • 100 gr milk (1/2 cup)
  • 1 teaspoon instant yeast (or baking powder)
  • 1/8 teaspoon salt

It would be better if you scale the ingredients, otherwise for my recipes use rice-measuring cup,

IMG_7109

I am using 100 gr of 72 percent cacao dark chocolate,

02

Melt the butter and chocolate together slowly over very low heat,

03

05

Beat the eggs until fluffy,

IMG_9114

add sugar,

07

pour half a cup of milk,

08

mix well

09

then pour the melted butter and chocolate in,

10

11

combine well,

12

add one teaspoon instant yeast (or baking powder),

13

14

add 1/8 teaspoon salt

15

mix well,

16

Sift the flour over the top of the batter and stir,

17

18

Stir batter until thoroughly mixed,

19

20

Cover bowl with plastic wrap and allow it to rest for 2 Hours in a warm place,

21

22

23

25

put the cupcake liners in a cupcake pan,

26

pour one scoop batter into each cupcake liner,

27

let the batter in each cupcake rest for another 10 min,

In the meantime Preheat the oven to 350 degrees F or 175 degrees C,

28

Bake for 20-22 min, until the tester comes out clean,

29

this cake is so soft, moist and light,

31

32

for frosting Place the pastry bag back into the glass, fill it with ice cream or whipped cream or butter cream,

I am using 500 gr Vanilla Ice cream as for frosting,

33

34

35

36

you can use any fruit you want,

37

38

Cupcakes are great for birthday parties!

39

40

41

42

8 thoughts on “Chocolate pomegranate Yeast Cupcake (کاپ کیک شکلاتی با استفاده ازمخمر( با تزئین بستنی و دانه های انار

  1. واقعا نمیتونم با این کلمات ازتون تشکر کنم
    با دیدن عکساو راهنمایی کامل و از سر صداقتتون به وجد اومدم و به آشپزی علاقمند شدم و فقط کارای شما رو دارم انجام میدم
    خلاصه این که یک دنیا ممنون :_(

    • بینهایت ممنون مهری جان، در واقع من باید از شما تشکر کنم به خاطر این همه انرژی مثبت
      خیلی خوشحالم که این وبلاگ براتون مفید واقع شده
      امیدوارم بتونم کارهای بهتری ارائه بدم
      براتون آرزوی موفقیت و سربلندی دارم

  2. چه کیکای خوشگل وصد البته خوشمزه ای
    دستت درد نکنه هاله جون بابت زحماتی که میکشی
    اون دونه برفا چقدر رویاییه آفرین به این حسن سلیقه

    • خیلی ممنون از مهربونی و لطفتون
      دست شما درد نکنه که به اینجا سرمیزنید و مهربانانه کامنت میگذارید
      یک دنیا تشکر و سپاس

  3. چه كيكاي خوشگلي درست كردي عزيزم من يه سوال داشتم امروز من اين كاب كيك رو درست كردم ولي فر ندارم و از مايكروويو استفاده كردم ولي خيلي پف نكرد نمي دونم چرا ولي مزش خوب بود حالا فكر مي كنين چكار كنم كه پف كنه؟

    • پردیس جان، با مخمر به خوبی بیکینگ پودر پف میکنه
      نمیدونم مشکل چی بوده
      با بیکینگ پودر امتحان کنید
      موفق باشید

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s